112

Hogyan hívhat mentőt?

Sikeres konzultáció a munkáltatóval

A mai napon (2018. 05.22.) a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) által kezdeményezett konzultáción a MOMSZ és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetői megállapodtak abban, hogy azok a mentőgépkocsi-vezetők, akik az „E” fizetési osztályba történő foglalkoztatás érdekében kérik munkakörük közös megegyezéssel mentő-technikus munkakörre történő módosítását, a munkáltató nem kötelezheti havi egy, minimum 12 órás szolgálatot meghaladó mentőápolói munkakörben történő munkavégzésre, az ezt meghaladó időtartamú munkavégzés önkéntes.

 

A munkáltató szándéka szerint az a mentőgépkocsi-vezető, aki nem szeretné munkakörét közös megegyezéssel mentő-technikus munkakörre módosítani, de az OMSZ már korábban „D”-ből „E” fizetési osztályba sorolta, a munkáltató visszasorolja a magasabb fizetési osztályhoz tartozó illetménye változatlanul hagyása mellett azzal, hogy fizetési előmenetelekor az illetménye mindaddig nem emelkedik, amíg az el nem éri a magasabb fizetési osztályhoz tartozó alapilletmény összegét.

 

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.