112

Hogyan hívhat mentőt?

Főbb szolgáltatások

Érdekvédelem

 

A munkavállalók érdekeit Magyarországon az Alaptörvény előírása szerint csak a szakszervezetek képviselhetik. Szakszervezetünk tagsága mellett áll minden esetben a munkáltatóval, az illetékes minisztériummal vagy akár a bírósággal vagy bármely más hatósággal, szervezettel szemben.

Az érdekvédelemhez szükséges erőt elsősorban a mögöttünk álló taglétszám adja. Minél több bajtársunk dönt úgy, hogy csatlakozik a szövetségünkhöz, annál nagyobb súllyal esik latba a szavunk a munkáltatónál és a mindenkori kormányzattal folytatott egyeztetéseken.

Aki jogsérelem vagy méltánytalan bánásmód áldozata lesz, forduljon bátran segítségért!

 

Támogatás

 

Szövetségünk az átmenetileg vagy tartósan nehéz anyagi körülmények közé került tagjainak helyzetük javítása érdekében támogatást nyújt.

 

A MOMSZ kidolgozta és létrehozta az Egységes Támogatási Alap –ot, amelynek célja a szociálisan rászoruló szakszervezeti tagjainak segélyezése, támogatása, az életükben bekövetkezett rendkívüli események vagy tartósan fennálló keresetkiesés miatt keletkezett anyagi gondjaik enyhítése.

 

A segély kizárólag a rászoruló bajtársaknak pénzben ellenszolgáltatás nélkül nyújtott vissza nem térítendő támogatása, melynek fedezetét a szakszervezeti tagok által befizetett tagdíj biztosítja.

 

 

Biztosítás

 

A SIGNAL Csoportos baleset-, élet – és egészségbiztosítás alanyi jogon jár kizárólag a MOMSZ tagjainak.

 

A csonttörésre vonatkozó térítést és a baleseti műtéti térítést évente kétszer vehető igénybe, valamint ugyanezen szabály vonatkozik a 15 napot meghaladó táppénzre is. 65 és 70 év között a szolgáltatások térítését 50%-ban biztosítja.

 

Élet-, Baleset-, Betegség

Baleseti szolgáltatások
Baleseti halál 500 000 Ft
Baleseti rokkantság 500 000 Ft
Baleseti kórházi napidíj 2 000 Ft/nap
Csonttörés 20 000 Ft
Égési sérülés 60 000 Ft
Baleseti műtéti térítés 60 000 ft
Baleset- és betegségi szolgáltatások
Bármely halál 75 000 Ft
Bármely okú táppénz (15 napos) 5 000 Ft

 

A biztosítási igénybevételéhez szükséges nyomtatványok a dokumentumtárból letölthetőek!

 

A SIGNAL Biztosító a MOMSZ biztosítójaként – a fentieken túl további – jelentős kedvezményekkel segíti a tagságot, hogy a bajtársak megfelelő védelemmel gondoskodhassanak családtagjaik és értékeik biztonságáról.

 

Lehetőség van egyéb biztosítási kedvezmények igénybevételére. Ezek egyénileg köthető, szakszervezeti tagsághoz kötött biztosítások.

 • gépjármű- felelősségbiztosítás 15% kedvezmény
 • CASCO biztosítás 10% kedvezmény
 • szakszervezeti lakás – és BÁSTYA (családi ház) biztosítás 10% kedvezmény

 

Élj a lehetőséggel, ne hagyd veszni kedvezményeid!

 

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.