112

Hogyan hívhat mentőt?

Hírek

  • levelvaltas-az-uzemanyag-koltsegterites-kapcsan

    Levélváltás az üzemanyag költségtérítés kapcsán

    Megkaptuk a főigazgató válaszát az üzemanyag-költségtírétés kapcsán, viszont maradtak még kérdéseink az ügyben.

  • kozlemeny

    Közlemény

    A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének közleménye az Országos Mentőszolgálat által tervezett kerékpáros mentőegység bevezetése kapcsán

  • mozgoorsegi-munkavegzes-feltetelei

    Mozgóőrségi munkavégzés feltételei

    A napokban több Bajtársunk kereste meg Szövetségünket, és aggodalmukat fejezték ki a 2022. augusztus hó 10-én kezdődő Sziget Fesztivál egészségügyi biztosításának ellátása kapcsán. A Bajtársak jelzése alapján elsődlegesen annak adtak hangot, hogy nincsenek tisztában azokkal az alapvető feltételekkel, melyek az alapvető emberi szükségleteik kielégítéséhez szükségesek.

  • nem-jut-el-a-vedoital-a-mentokhoz

    Nem jut el a védőital a Mentőkhöz

    A Közép-Magyarországi régió raktára nem tudja megoldani a védőital kiszállítását a HR hiány miatt. A kivonuló dolgozókat kérik, hogy menjenek be Budapestre az ásványvízért.

  • a-mentodolgozok-es-a-kata

    A Mentődolgozók és a KATA

    Mi okozhat problémát az egészségügyi dolgozók-mentődolgozók- körében? Ebben a szektorban, döntő hányadban a másodállásunk szintén az egészségügyben van.Jellemzően kórházi fekvőbeteg osztályokon, sürgősségi betegellátó osztályon, orvosi ügyeleten, betegszállításban.

  • illes-istvan-ugyvezeto-alelnok-gondolatai-a-9-ft-km-uzemanyag-koltsegterites-kapcsan

    Illés István, ügyvezető alelnök gondolatai a 9 Ft/Km üzemanyag költségtérítés kapcsán

    Az Országos Mentőszolgálat azon munkavállalói, akik személygépkocsival utaznak munkahelyükre és onnan haza, jelenleg 9 Ft/km útiköltség térítésben részesülnek. Ezt azt is jelenti, hogy a fenntartó és a munkáltató még a törvényileg adható 15 Ft/km összeget sem fizeti meg a mentődolgozóknak.

  • 9-ft-km-az-utazasi-koltsegterites-a-mentoknek-autos-munkaba-jarashoz

    9 Ft/Km az utazási költségtérítés a mentőknek autós munkába járáshoz

    A jelen gazdasági helyzetben, amikor az infláció 11, 7% a KSH által júniusra közölt értéke, ám az élelmiszerek árában több mint 50 %-os drágulás is tapasztalható, az üzemanyag ára 700-800 forint körül alakul, melyet csak a hatósági ár tart a 480 forintos szinten. A mentődolgozók jelentős része csak extra költség viselésével tudja a napi munkába járást teljesíteni, mely költség viselése rendkívüli terhet eredményezne a dolgozóknak.

  • a-mento-valaszol-2-resz

    A mentő válaszol, 2. rész

    Ismerd meg a mentődolgozót! Tagjaink őszintén válaszolnak a mentőmunka kapcsán feltett kérdésekre. A 2. részben Zsupos Sándor tagunk, mentőápoló válaszol.

  • ami-az-atv-hiradojabol-kimaradt

    Ami az ATV híradójából kimaradt

    Az ATV Híradójába bekerült nyilatkozat nem tartalmazta a lényegi mondanivalót, ezért azt itt mondjuk el. Az alapellátás átszervezése kapcsán az ügyeleti feladatok Mentőszolgálatra való delegálása kapcsán felmerült problémák.

  • videos-sorozatot-inditottunk

    Videós sorozatot indítottunk, a mentő válaszol

    A videók a Youtube csatornánkon és a TikTok oldalunkon jelennek majd meg, iratkozzatok fel, hogy értesüljetek az új megjelenésekről. Az első részben Illés István, a MOMSZ ügyvezető alelnöke válaszol.

  • panaszlada-2022-07-04

    Panaszláda 2022.07.04.

    A panaszládában fogadjuk a mentődolgozók leveleit az észrevételeik, kérdéseik, javaslataik kapcsán, melyeket mi anonim módon közzé teszünk.

    Egy mentőgépkocsi-vezető bajtárs levele az elmaradt többletmunka-kifizetés kapcsán.

  • 2022-evi-rendes-kozgyules

    2022. évi rendes közgyűlés

    A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének 2022. évi rendes közgyűlése.

Hogyan csatlakozhatsz?

  • 1

    Kérelem letöltése

    A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

    arrow
  • 2

    Kérelem kitöltése

    Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

    arrow
  • 3

    Kérelem beküldése

    Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
    1044 Budapest IV.,
    Fiumei út 18/A. Fszt.2.

    arrow
  • 4

    Tagfelvétel visszaigazolása

    A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.