112

Hogyan hívhat mentőt?

Hírek

  • dontott-a-kuria-ervenytelen-az-omsz-es-mosz-kollektiv-szerzodese

    Döntött a Kúria: érvénytelen az OMSZ és MÖSZ kollektív szerződése

    A Kúria a Magyarország Mentődolgozók Szövetségének adott igazat, azaz a 2016. decemberében az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és annak a házi szakszervezete, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) által jogellenesen megkötött kollektív szerződés végérvényesen hatályon kívül marad.

  • mar-megint-csusztatott-az-omsz-a-kollektiv-szerzodesrol

    Már megint csúsztatott az OMSZ a kollektív szerződésről

    Egészen furcsa hírlevelet kaptunk az Országos Mentőszolgálattól (OMSZ) kedden. Ebben a munkáltató azt állítja, hogy szakszervezetünk szándékosan pénzt akart elvonni a mentődolgozó Bajtársaktól, de ez természetesen nem igaz.

     

  • mento-eletkepek-atadtuk-a-nyeremenyeket

    Mentő életképek: átadtuk a nyereményeket

    Humoros, megható és akciódus fényképeket díjazott a zsűri és a közönség a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) fotópályázatán. A díjátadóval zárult le végleg Mentő Életképek, az eseményt  november 6-án tartották a szakszervezet irodájában, Budapesten.

  • mindig-mindenkire-szukseg-van

    „Mindig mindenkire szükség van”

    Egy újraélesztett ember köszönőlevele a legszebb emléke Fiderman Tamásnak a mentőszolgálatnál töltött közel 30 évéből. A MOMSZ Komárom-Esztergom megyei vezetője azt mondja, sok Bajtárs sajnos nem mer kockázatot vállalni, ezért nem csatlakozik a szakszervezethez. 

  • mit-vigyunk-az-omsz-ele

    Mit vigyünk az OMSZ elé?

    Találkozni szeretnénk a munkáltatóval, számon kérni az eddigieket, utat mutatni a továbbiaknak. Miért? Mert nincs megfelelő munkaruha, nincs életpályamodell és kollektív szerződés, elmarad az anyagi és társadalmi megbecsültség. De mi hiányzik még? A választ most a Bajtársaktól várjuk!

  • mento-eletkepek-a-fotopalyazat-vegeredmenye

    Mentő életképek: a fotópályázat végeredménye

    Mentés élesben, tragikus végeredmény, egy jól elkapott pillanat és elképesztően szoros közönségszavazás. A MOMSZ fotópályázatára annyi jó fénykép érkezett, hogy még különdíjas portré is született. 

  • az-emberek-halaja-a-legjobb-a-szolgalatban

    „Az emberek hálája a legjobb a szolgálatban”

    A MOMSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vezetője szerint már az is nagy előrelépés lenne, ha sikerülne elérni, hogy a Bajtársaknak ne kelljen harmad-, csak másodállást vállalniuk a megélhetésükért

  • horvath-janos-nem-kell-mindenkinek-az-elso-sorban-csatazni

    Horváth János: Nem kell mindenkinek az első sorban csatázni

    A MOMSZ megyei vezetőit bemutató cikksorozatunk következő részében Horváth Jánossal beszélgetünk. A Siófokon dolgozó Bajtárs szerint az is nagy lépés az érdekképviselet szempontjából, ha valaki szakszervezeti taggá válik.

  • nograd-megyeben-a-mentodolgozok-felenek-nem-emelkedett-a-bere

    Nógrád megyében a mentődolgozók felének nem emelkedett a bére

    Egységben az erő! – vallja Szőke Imre, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének Nógrád megyei vezetője. A Bajtárs szerint az, hogy sokaknak valójában nem, vagy csak kis mértékben, emelkedett a bére, csak egy a sok gond közül, ami őket érintik.

  • peresztegi-andrea-a-csodat-a-bajtarsaim-viszik-veghez

    Peresztegi Andrea: A csodát a bajtársaim viszik véghez

    A MOMSZ Fejér megyei vezetője szerint a mentődolgozók legnagyobb gondjai között az alacsony bérezés, a munkaruhával kapcsolatos problémák és a megbecsülés hiánya szerepel. A mentésirányító az egész rendszeren változtatna és jobban tájékoztatná az embereket a segítséghívás módjáról. A szakszervezeti vezetőket bemutató sorozatunk folytatódik. 

  • meg-mindig-magunknak-mossuk-a-munkaruhainkat

    „Még mindig magunknak mossuk a munkaruháinkat”

    A mentők új ruhájának nagy részét maguknak kellett átszabniuk, hogy dolgozni tudjanak benne. A MOMSZ Hajdú-Bihar megyei vezetője nem érti, hogy mentőkocsik felszerelése sok esetben igen szegényes. Kiss György a Bajtársak az egyik legaggasztóbb problémájának a korkedvezményes nyugdíj eltörlését tartja.

  • mento-eletkepek-fotopalyazat

    MENTŐ ÉLETKÉPEK-fotópályázat

    A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége fotópályázatot hirdet Mentő Életképek címmel. 

Hogyan csatlakozhatsz?

  • 1

    Kérelem letöltése

    A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

    arrow
  • 2

    Kérelem kitöltése

    Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

    arrow
  • 3

    Kérelem beküldése

    Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
    1044 Budapest IV.,
    Fiumei út 18/A. Fszt.2.

    arrow
  • 4

    Tagfelvétel visszaigazolása

    A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.