112

Hogyan hívhat mentőt?

Hírek

 • mozgoorsegi-munkavegzes-feltetelei

  Mozgóőrségi munkavégzés feltételei

  A napokban több Bajtársunk kereste meg Szövetségünket, és aggodalmukat fejezték ki a 2022. augusztus hó 10-én kezdődő Sziget Fesztivál egészségügyi biztosításának ellátása kapcsán. A Bajtársak jelzése alapján elsődlegesen annak adtak hangot, hogy nincsenek tisztában azokkal az alapvető feltételekkel, melyek az alapvető emberi szükségleteik kielégítéséhez szükségesek.

 • nem-jut-el-a-vedoital-a-mentokhoz

  Nem jut el a védőital a Mentőkhöz

  A Közép-Magyarországi régió raktára nem tudja megoldani a védőital kiszállítását a HR hiány miatt. A kivonuló dolgozókat kérik, hogy menjenek be Budapestre az ásványvízért.

 • a-mentodolgozok-es-a-kata

  A Mentődolgozók és a KATA

  Mi okozhat problémát az egészségügyi dolgozók-mentődolgozók- körében? Ebben a szektorban, döntő hányadban a másodállásunk szintén az egészségügyben van.Jellemzően kórházi fekvőbeteg osztályokon, sürgősségi betegellátó osztályon, orvosi ügyeleten, betegszállításban.

 • illes-istvan-ugyvezeto-alelnok-gondolatai-a-9-ft-km-uzemanyag-koltsegterites-kapcsan

  Illés István, ügyvezető alelnök gondolatai a 9 Ft/Km üzemanyag költségtérítés kapcsán

  Az Országos Mentőszolgálat azon munkavállalói, akik személygépkocsival utaznak munkahelyükre és onnan haza, jelenleg 9 Ft/km útiköltség térítésben részesülnek. Ezt azt is jelenti, hogy a fenntartó és a munkáltató még a törvényileg adható 15 Ft/km összeget sem fizeti meg a mentődolgozóknak.

 • 9-ft-km-az-utazasi-koltsegterites-a-mentoknek-autos-munkaba-jarashoz

  9 Ft/Km az utazási költségtérítés a mentőknek autós munkába járáshoz

  A jelen gazdasági helyzetben, amikor az infláció 11, 7% a KSH által júniusra közölt értéke, ám az élelmiszerek árában több mint 50 %-os drágulás is tapasztalható, az üzemanyag ára 700-800 forint körül alakul, melyet csak a hatósági ár tart a 480 forintos szinten. A mentődolgozók jelentős része csak extra költség viselésével tudja a napi munkába járást teljesíteni, mely költség viselése rendkívüli terhet eredményezne a dolgozóknak.

 • a-mento-valaszol-2-resz

  A mentő válaszol, 2. rész

  Ismerd meg a mentődolgozót! Tagjaink őszintén válaszolnak a mentőmunka kapcsán feltett kérdésekre. A 2. részben Zsupos Sándor tagunk, mentőápoló válaszol.

 • ami-az-atv-hiradojabol-kimaradt

  Ami az ATV híradójából kimaradt

  Az ATV Híradójába bekerült nyilatkozat nem tartalmazta a lényegi mondanivalót, ezért azt itt mondjuk el. Az alapellátás átszervezése kapcsán az ügyeleti feladatok Mentőszolgálatra való delegálása kapcsán felmerült problémák.

 • videos-sorozatot-inditottunk

  Videós sorozatot indítottunk, a mentő válaszol

  A videók a Youtube csatornánkon és a TikTok oldalunkon jelennek majd meg, iratkozzatok fel, hogy értesüljetek az új megjelenésekről. Az első részben Illés István, a MOMSZ ügyvezető alelnöke válaszol.

 • panaszlada-2022-07-04

  Panaszláda 2022.07.04.

  A panaszládában fogadjuk a mentődolgozók leveleit az észrevételeik, kérdéseik, javaslataik kapcsán, melyeket mi anonim módon közzé teszünk.

  Egy mentőgépkocsi-vezető bajtárs levele az elmaradt többletmunka-kifizetés kapcsán.

 • 2022-evi-rendes-kozgyules

  2022. évi rendes közgyűlés

  A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének 2022. évi rendes közgyűlése.

 • a-rendszer-alapveto-hibaira-vilagit-ra-a-mentoautoban-eletet-veszto-lajosmizsei-ferfi-esete

  A rendszer alapvető hibáira világít rá a mentőautóban életét vesztő lajosmizsei férfi esete

  Hiányzik a pszichés vizsgálat, nincs egy olyan kiválasztási rendszer, amelyből ki lehetne zárni azokat, akik egyszerűen alkalmatlanok erre a pályára.

 • az-omsz-nek-van-arra-apparatusa-hogy-megkeressenek-olyanokat-akik-kellemetlen-dolgokat-mondanak

  „Az OMSZ-nek van arra apparátusa, hogy megkeressenek olyanokat, akik kellemetlen dolgokat mondanak”

  Nem lát reális esélyt a Bajtársak közeljövőben történő fizetésemelésre, de arra igen, hogy  több pluszjuttatás kerüljön a mentődolgozókhoz. A nagykátai állomás gépkocsivezetőjének célja, hogy minél többen lépjenek be a szakszervezetbe, mert csak így tudnak nyomást gyakorolni a munkáltatóra. A MOMSZ tisztségviselőit bemutató sorozatunkban ezúttal Lengyel Tiborral, a szövetség operatív alelnökével ismerkedhetünk meg.

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.