112

Hogyan hívhat mentőt?

Hírek

 • mit-vigyunk-az-omsz-ele

  Mit vigyünk az OMSZ elé?

  Találkozni szeretnénk a munkáltatóval, számon kérni az eddigieket, utat mutatni a továbbiaknak. Miért? Mert nincs megfelelő munkaruha, nincs életpályamodell és kollektív szerződés, elmarad az anyagi és társadalmi megbecsültség. De mi hiányzik még? A választ most a Bajtársaktól várjuk!

 • mento-eletkepek-a-fotopalyazat-vegeredmenye

  Mentő életképek: a fotópályázat végeredménye

  Mentés élesben, tragikus végeredmény, egy jól elkapott pillanat és elképesztően szoros közönségszavazás. A MOMSZ fotópályázatára annyi jó fénykép érkezett, hogy még különdíjas portré is született. 

 • az-emberek-halaja-a-legjobb-a-szolgalatban

  „Az emberek hálája a legjobb a szolgálatban”

  A MOMSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vezetője szerint már az is nagy előrelépés lenne, ha sikerülne elérni, hogy a Bajtársaknak ne kelljen harmad-, csak másodállást vállalniuk a megélhetésükért

 • horvath-janos-nem-kell-mindenkinek-az-elso-sorban-csatazni

  Horváth János: Nem kell mindenkinek az első sorban csatázni

  A MOMSZ megyei vezetőit bemutató cikksorozatunk következő részében Horváth Jánossal beszélgetünk. A Siófokon dolgozó Bajtárs szerint az is nagy lépés az érdekképviselet szempontjából, ha valaki szakszervezeti taggá válik.

 • nograd-megyeben-a-mentodolgozok-felenek-nem-emelkedett-a-bere

  Nógrád megyében a mentődolgozók felének nem emelkedett a bére

  Egységben az erő! – vallja Szőke Imre, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének Nógrád megyei vezetője. A Bajtárs szerint az, hogy sokaknak valójában nem, vagy csak kis mértékben, emelkedett a bére, csak egy a sok gond közül, ami őket érintik.

 • peresztegi-andrea-a-csodat-a-bajtarsaim-viszik-veghez

  Peresztegi Andrea: A csodát a bajtársaim viszik véghez

  A MOMSZ Fejér megyei vezetője szerint a mentődolgozók legnagyobb gondjai között az alacsony bérezés, a munkaruhával kapcsolatos problémák és a megbecsülés hiánya szerepel. A mentésirányító az egész rendszeren változtatna és jobban tájékoztatná az embereket a segítséghívás módjáról. A szakszervezeti vezetőket bemutató sorozatunk folytatódik. 

 • meg-mindig-magunknak-mossuk-a-munkaruhainkat

  „Még mindig magunknak mossuk a munkaruháinkat”

  A mentők új ruhájának nagy részét maguknak kellett átszabniuk, hogy dolgozni tudjanak benne. A MOMSZ Hajdú-Bihar megyei vezetője nem érti, hogy mentőkocsik felszerelése sok esetben igen szegényes. Kiss György a Bajtársak az egyik legaggasztóbb problémájának a korkedvezményes nyugdíj eltörlését tartja.

 • mento-eletkepek-fotopalyazat

  MENTŐ ÉLETKÉPEK-fotópályázat

  A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége fotópályázatot hirdet Mentő Életképek címmel. 

 • atvagott-bajtarsak-rengeteg-mentodolgozonal-csak-latszolagos-a-beremeles

  Átvágott bajtársak: rengeteg mentődolgozónál csak látszólagos a béremelés

  Nyolc százalékos, egészségügyi dolgozókat érintő béremelést jelentett be a kormány július elsején. Annak azonban, akinek az alapilletménye eddig nem érte el a garantált bérminimumot, egy fillérrel sem jár több. Hogy ez pontosan hány mentődolgozót érint, azt nem lehet tudni.

 • ne-kelljen-masodallast-vallalni-a-megelhetesunkert

  Ne kelljen másodállást vállalni a megélhetésünkért!

  A MOMSZ Békés megyei vezetője szerint fontos lenne megszüntetni a mentődolgozók régiók közötti bérkülönbségét. Ő jelenleg két másodállást vállal, mellette pedig próbálja elmagyarázni Bajtársaknak, hogy csak együtt tudnak változást elérni.

 • harom-pozitiv-pelda-a-szakszervezeti-osszefogasra

  Három pozitív példa a szakszervezeti összefogásra

  Hankook, Tesco, Audi. Három olyan hatalmas cég, ahol kiderült: igenis van értelme a közös fellépésnek és a szakszervezetiségnek. Ahhoz, hogy változást érjünk el, nekünk is erre van szükségünk, hiszen csak együtt sikerülhet.

 • a-mentotiszt-akit-nem-lehet-megfelemliteni

  A mentőtiszt, akit nem lehet megfélemlíteni

  Az Országos Mentőszolgálat által egyik leginkább nyomás alatt tartott megyében vállalta el Dósay Dávid József, hogy szakszervezeti vezető legyen. Szerinte sok Bajtárs fél, azért nem mer belépni a MOMSZ-ba, de azon dolgozik, hogy ez változzon.

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére: 1593 Budapest, Pf. 708.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.