112

Hogyan hívhat mentőt?

Hírek

 • dontott-a-kuria-ervenytelen-az-omsz-es-mosz-kollektiv-szerzodese

  Döntött a Kúria: érvénytelen az OMSZ és MÖSZ kollektív szerződése

  A Kúria a Magyarország Mentődolgozók Szövetségének adott igazat, azaz a 2016. decemberében az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és annak a házi szakszervezete, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) által jogellenesen megkötött kollektív szerződés végérvényesen hatályon kívül marad.

 • mar-megint-csusztatott-az-omsz-a-kollektiv-szerzodesrol

  Már megint csúsztatott az OMSZ a kollektív szerződésről

  Egészen furcsa hírlevelet kaptunk az Országos Mentőszolgálattól (OMSZ) kedden. Ebben a munkáltató azt állítja, hogy szakszervezetünk szándékosan pénzt akart elvonni a mentődolgozó Bajtársaktól, de ez természetesen nem igaz.

   

 • mento-eletkepek-atadtuk-a-nyeremenyeket

  Mentő életképek: átadtuk a nyereményeket

  Humoros, megható és akciódus fényképeket díjazott a zsűri és a közönség a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) fotópályázatán. A díjátadóval zárult le végleg Mentő Életképek, az eseményt  november 6-án tartották a szakszervezet irodájában, Budapesten.

 • mindig-mindenkire-szukseg-van

  „Mindig mindenkire szükség van”

  Egy újraélesztett ember köszönőlevele a legszebb emléke Fiderman Tamásnak a mentőszolgálatnál töltött közel 30 évéből. A MOMSZ Komárom-Esztergom megyei vezetője azt mondja, sok Bajtárs sajnos nem mer kockázatot vállalni, ezért nem csatlakozik a szakszervezethez. 

 • mit-vigyunk-az-omsz-ele

  Mit vigyünk az OMSZ elé?

  Találkozni szeretnénk a munkáltatóval, számon kérni az eddigieket, utat mutatni a továbbiaknak. Miért? Mert nincs megfelelő munkaruha, nincs életpályamodell és kollektív szerződés, elmarad az anyagi és társadalmi megbecsültség. De mi hiányzik még? A választ most a Bajtársaktól várjuk!

 • mento-eletkepek-a-fotopalyazat-vegeredmenye

  Mentő életképek: a fotópályázat végeredménye

  Mentés élesben, tragikus végeredmény, egy jól elkapott pillanat és elképesztően szoros közönségszavazás. A MOMSZ fotópályázatára annyi jó fénykép érkezett, hogy még különdíjas portré is született. 

 • az-emberek-halaja-a-legjobb-a-szolgalatban

  „Az emberek hálája a legjobb a szolgálatban”

  A MOMSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vezetője szerint már az is nagy előrelépés lenne, ha sikerülne elérni, hogy a Bajtársaknak ne kelljen harmad-, csak másodállást vállalniuk a megélhetésükért

 • horvath-janos-nem-kell-mindenkinek-az-elso-sorban-csatazni

  Horváth János: Nem kell mindenkinek az első sorban csatázni

  A MOMSZ megyei vezetőit bemutató cikksorozatunk következő részében Horváth Jánossal beszélgetünk. A Siófokon dolgozó Bajtárs szerint az is nagy lépés az érdekképviselet szempontjából, ha valaki szakszervezeti taggá válik.

 • nograd-megyeben-a-mentodolgozok-felenek-nem-emelkedett-a-bere

  Nógrád megyében a mentődolgozók felének nem emelkedett a bére

  Egységben az erő! – vallja Szőke Imre, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének Nógrád megyei vezetője. A Bajtárs szerint az, hogy sokaknak valójában nem, vagy csak kis mértékben, emelkedett a bére, csak egy a sok gond közül, ami őket érintik.

 • peresztegi-andrea-a-csodat-a-bajtarsaim-viszik-veghez

  Peresztegi Andrea: A csodát a bajtársaim viszik véghez

  A MOMSZ Fejér megyei vezetője szerint a mentődolgozók legnagyobb gondjai között az alacsony bérezés, a munkaruhával kapcsolatos problémák és a megbecsülés hiánya szerepel. A mentésirányító az egész rendszeren változtatna és jobban tájékoztatná az embereket a segítséghívás módjáról. A szakszervezeti vezetőket bemutató sorozatunk folytatódik. 

 • meg-mindig-magunknak-mossuk-a-munkaruhainkat

  „Még mindig magunknak mossuk a munkaruháinkat”

  A mentők új ruhájának nagy részét maguknak kellett átszabniuk, hogy dolgozni tudjanak benne. A MOMSZ Hajdú-Bihar megyei vezetője nem érti, hogy mentőkocsik felszerelése sok esetben igen szegényes. Kiss György a Bajtársak az egyik legaggasztóbb problémájának a korkedvezményes nyugdíj eltörlését tartja.

 • mento-eletkepek-fotopalyazat

  MENTŐ ÉLETKÉPEK-fotópályázat

  A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége fotópályázatot hirdet Mentő Életképek címmel. 

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.