112

Hogyan hívhat mentőt?

A vidéki betegek láthatják kárát a fővárosba vezényelt mentőautóknak

 

A napokban komoly sajtóvisszhangja volt annak, hogy az RTL Klub Híradójának birtokába jutott egy levél, amelyben az egyik vidéki mentőállomás dolgozóit tájékoztatják arról, hogy bármikor elvezényelhetők fővárosi munkavégzésre. Bár meglepőnek hangzik, az eset egyáltalán nem ritka, az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) közel évtizedes múltra tekint vissza a vidéki mentősök Budapestre vezénylésének rendszere.

De mi az oka annak, hogy egyre több esetben van szükség vidéki mentők Budapestre vezénylésére? Lengyel Tibor, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) elnöke szerint a folyamatos erőforráshiány. „Állandó, krónikus emberhiány van a mentőszolgálatnál, ami – ahogy látjuk – egyre súlyosabb. Bár a mentőszolgálat létszáma a saját kommunikációjuk szerint egyre bővül, tehát még pár éve 6000-en voltunk, utána 7000-en, most már több mint 8000-en vagyunk elvileg, de mégis, egyre több a betöltetlen státusz, egyre nagyobb a fluktuáció, és egyre több mentőegységet kell a fővárosba is fölvezényelni” – mondja a szakszervezet elnöke, aki korábban a nagykátai mentőállomáson dolgozott.

 

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

 

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.