112

Hogyan hívhat mentőt?

Munkahelyi elsősegély tréning

Cégek, vállalkozások, intézmények részére, mentődolgozóktól!

 

A Magyarországi mentés és sürgősségi ellátás élvonalában szolgálatot teljesítő mentődolgozók a leg szakavatottabb és rutinosabb szakemberek ezen a területen. Mi rendelkezünk a legnagyobb ismeretanyaggal a témában, így az elsősegélynyújtás oktatásában is élen járunk. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) a mentődolgozók érdekvédelmi szövetsége, amely kedvezményes lehetőséget biztosít cégeknek, vállalkozásoknak, intézményeknek, továbbá bárkinek, aki vagy a törvényi előírások mentén, vagy önszorgalomból, avagy bármely indíttatásból szeretné megismerni, megtanulni és magabiztosan alkalmazni az elsősegélynyújtás elemeit. Megbízóink a szolgáltatásunk megrendelésével hozzájárulnak szövetségünk sikeres működéséhez, közvetve a mentők érdekeinek képviseletéhez.

 

Az elsősegélynyújtás megismerése, tréningeken való részvétel soha nem azért fontos, mert a törvény előírja, hogy minden munkahelyen, minden műszakban jelen kell lennie kiképzett elsősegélynyújtónak, hanem azért, mert a mindennapok során bekövetkező egészségkárosodások, betegségek ellátása során jelentős szerepük van az első ellátóknak, akik legtöbbször laikusok. A betegség és a baleset nem válogat, nincs tekintettel a munkahelyi vagy családi környezetre, bármikor szembe találkozhatunk olyan szituációkkal, ahol elsősegélynyújtóként nekünk kell helytállnunk, a magasabb szintű segítség megérkezéséig.

 

Szövetségünk által tartott tréningjeink során megtanítjuk a jelenlévőknek, hogyan ismerjék fel a veszélyhelyzeteket, milyen módon háríthatják el azokat. Felkészítjük őket a leggyakrabban előforduló megbetegedések, kórképek felismerésére, laikus szintű ellátására, kezdve a vérzések ellátásától a görcsrohammal járó rosszullétek ellátásán át, az eszméletlen beteg és klinikai halál állapotában lévő beteg közti különbségek felismeréséig.

 

A tréningjeink során szemléltetőeszközöket használunk, újraélesztő fantomokat, kötszereket, oktató defibrillátorokat, melyeket gyakorlatorientált módon, mindennapi életből kiemelt szituációkba foglalva tanítunk meg helyesen használni, miközben a mit és miért kérdésekre is érthetően válaszolunk. Minden képzésünk interaktív, bármikor kérdezhettek, nem a klasszikus előadói/hallgatói vonalat képviseljük.

 

Alapképzésünk 6 órás intervallumot foglal magába, mely tartalma megfelel a törvény által előírt minimumkövetelményeknek, de további képzéseink is rendkívül hasznosak lehetnek a mindennapok során. Ilyen a laikus újraélesztési képzésünk mely során kizárólag az eszméletlen beteg felismerésével, ellátásával, valamint a klinikai halál felismerésével és a laikus újraélesztéssel foglalkozunk, továbbá ezen tréning bővített változatában mindezeket kiegészítjük a félautomata defibrillátor használatának ismeretanyagával és gyakorlatával.

 

Jogszabályi háttér:3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet a munkahelyek munkavédelmi követelmények minimális szintjéről

 

Csomagárak:

 

 • Elsősegély nyújtó tanfolyam – Maximum 15 fő részvevő, 140.000 Ft
 • Újraélesztési képzés – Maximum 15 fő részvevő, 60.000 Ft
 • Újraélesztés és defibrillátor tanfolyam – Maximum 15 fő részvevő, 90.000 Ft

 

A helyszín függvényében kiszállási díj fizetendő a csomagok árain felül.

 

Amennyiben valamilyen saját meghatározáson alapuló témában szeretne képzést, arra is lehetőséget biztosítunk, melyre egyedi ajánlatkérés szükséges.

 

A képzés elvégzéséről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben jegyzett tanúsítványt állítunk ki az összes résztvevőnek, névre szólóan.

 

Amennyiben érdekel tréningünk, keresd kollégánkat:

 

Juhász Gyula
juhasz.gyula@momsz.hu
+36 30 678 4878

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.