112

Hogyan hívhat mentőt?

Közlemény

Néhány napja látott napvilágot az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) magyarázkodó nyílt levele, és a szóvivő ugyanezen tartalmú rádió interjúja, melyben helyreigazítást követelnek és perrel fenyegetőznek egy korábbi nyilatkozatunk kapcsán. Az OMSZ régi receptjét vette elő: személyeskedő módszerekkel próbálja lejáratni és ellehetetleníteni a szakszervezetünket, és annak vezetőit. Ezúttal azzal vádolnak, hogy törvénytelenül cselekedtünk, de mi emlékeztetjük őket arra, hogy többször nyertünk jogerősen pert ellenük. A kockázati pótlékkal kapcsolatos perek említését a mentőszolgálat részéről méltatlannak tartjuk, miután közpénzen megfizetett külső ügyvédi iroda segítségével éppen ők próbálták megakadályozni, hogy a mentődolgozók a pótlékhoz hozzájussanak, de még így is sikerült a szakszervezetünknek a perek felét megnyernie. Ez jelentős győzelmet jelentett a dolgozók jogaiért folytatott harcban.

 

Szakszervezetünk közel 1700 tagjának bevonásával naponta, pontos és megbízható információkat szerzünk, ezt ezúton is hálásan köszönjük nekik. Információnk tehát nemcsak naprakészek és pontosak, hanem megbízható forrásból, maguktól a Bajtársaktól származnak. Azzal szemben, amit a mentőszolgálat állít, szakszervezetünk nyilatkozatai nem ingatják meg az emberek bizalmát a mentődolgozókban. Épp ellenkezőleg: mi azt az igazságot mondjuk ki, amelynek a mentődolgozók az elszenvedői. Az emberek bizalma a mentőszolgálat hamis kommunikációja és szakmaiatlan döntései miatt inog meg rendszeresen.

Nem értjük, miért jelent problémát a munkáltatónak, hogy a szövetségünkben dolgozó szakszervezeti tagoknak munkaidő kedvezmény jár. Ez ugyanis a jogalkotó által meghozott törvény alapján biztosított lehetőség: a szakszervezeti feladatokat munkaidőben láthatjuk el. Ugyanakkor semmiféle külön juttatás nem jár ezért.

 

Nem riadunk meg a fenyegetésektől, ahogy ezt az elmúlt több, mint 12 év alatt korábban sem tettük!  Bármilyen magyarázkodás vagy vádaskodás is hangozzon el, a tény attól tény marad. Ha szükséges, készen állunk arra, hogy bíróság előtt bizonyítsuk igazunkat!

 

Köszönjük a támogatást.

 

Senki se feledje: csak együtt sikerülhet!

 

Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.