112

Hogyan hívhat mentőt?

Mozgóőrségi munkavégzés feltételei

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségéhez több megkeresés, kérdés, aggodalmat kifejező üzenet érkezet azzal kapcsolatban, hogy a térítés ellenében végzett egészségügyi tevékenységek keretében végzett szolgálatok (mozgóőrségek) alakmával biztosítja-e az Országos Mentőszolgálat a mentődolgozóknak a megfelelő, alapvető emberi szükségleteik kielégítéséhez szükséges feltételeket. Nem kaptak a női és férfi dolgozók külön illemhely biztosítására, valamint a tisztálkodásra alkalmas mosdók elérhetőségére vonatkozó megfelelő tájékoztatást. Továbbá nehezményezték azt is, hogy – figyelemmel az előrejelzések szerint várható nagy melegre –nem kaptak tájékoztatást arra vonatkozóan sem, hogy biztosított lesz-e számukra a megfelelő mennyiségű, minőségű és hőfokú védőital a helyszínen, valamint hogyan oldja meg a munkáltató a szolgálatot teljesítő Bajtársak – legalább egyszeri meleg étel – étkezését figyelemmel arra, hogy a mentőautókban nem tarthatnak semmilyen ételt és a helyszínen való élelmiszer vásárlás pedig nem a mentődolgozók bérszínvonalához van igazítva.

 

Ezen jelzések alapján levélben fordultunk az Országos Mentőszolgálat főigazgatójához, Dr. Csató Gáborhoz az üggyel kapcsolatos tájékoztatásért.

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.