112

Hogyan hívhat mentőt?

Panaszláda 2022.07.04.

Kedves Mindenki!

 

Érdeklődéssel olvasom a szakszervezetekről alkotott véleményeket itt a nagy közösségünkben. Sokan és sokfélét írnak hol jót hol negatívak a kritikát. A negatív kommentek nagy hányada mögött sértettség vagy a tapasztalat hiánya bújik meg. Nos, én nem hallgattam senkire (hála Istennek) csak magamra. Egy szó mint száz beléptem a MOMSZ tagjai közé, gondoltam a havi dij egy doboz cigi ára ez még bőven megéri tapasztalatot szerezni. Na telt múlt az idő és mit ad Isten két havi béremet a szeretett Munkáltató elfelejtette kifizetni. Telt múlt az idő levelek ide szolgálati lapok oda mindenki végezte a dolgát a problémámra. Úgy a hatodik hónap levelezése után felhívtam illetékes elvtársat a szakszervezetnél (Lengyel Tibor) és elpanaszoltam, hogy hogyan bánik a kisemberrel a nagy cápa. Ez volt egy szép tavaszi délután, Tibi annyit kért írjam le mi történt és csatoljam hozzá a bizonyítékaimat is. Eltelt 3 fertály óra és a panasz a nagy Vezér asztalán volt. Csoda történt ekkor lássátok meg, fény derengett a hosszú alagút végén és beindultak az elrozsdásodott fogaskerekek. Belátta az óriás, hogy a kisember megdolgozott jogos jussáért, ez a nagy vezír is írásba adta azóta.

A történet még nem végződött még happy and-el mert a dolog szépséghibája mindösszesen annyi, hogy különböző vélt vagy valós jogszabályi illetve belső szabályzatokba kapaszkodva a már megítélt összeget nem sikerült elutalni. Csak úgy a teljesség igénye miatt a MOMSZ nem csak levelezett ügyemben, de a jogászi hátteret is ingyenesen biztosítja amennyiben arra a tagja igényt tart (sajnos napokon belül nem az élet hanem a Munkáltató kényszerít erre a lépésre engem is). Kérdezem: kevesebb mint havi 2000.- forintért nem éri meg sokaknak, egy védőháló ha bajba kerül? Nekem a sokszorosát hozza vissza lassan a belépésem.

Zárom soraimat egy kis anekdotával. 17 évig voltam egy kis cégből kinőtt multi személyzeti fejese. Tűzzel vassal küzdöttem a Munkáltató érdekeiért sok esetben, és minden Munkavállalói érdekképviseleti kezdeményt csírájában fojtottam el. Átültem a ló túloldalára és lám megváltozott a világkép. Beláttam a nagy fehér cápa csak akkor tartja tiszteletben a territóriumunkat, ha egységbe kovácsolódunk és nem külön-külön siránkozva nyalogatjuk a tőle szerzett sebeinket.

 

Kérdésekre szívesen válaszolok 🙂 06-70-6317382

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.