112

Hogyan hívhat mentőt?

A mindenes, aki az összefogásban hisz

Szerémi Gábor lótenyésztőből lett mentőtechnikus, a megalapítása óta tagja a MOMSZ-nak. A szakszervezet Győr-Moson-Sopron megyei vezetője szerint a tömegben van az erő, hiányolja a Bajtársak lelkesedését, bár úgy vette észre, mintha kicsit többen érdeklődnének a tagság iránt. 

 

Az állandóság ereje

 

„Közel 14 éve dolgozom a mentőszolgálatnál, ez az első munkahelyem, nem is tervezek váltani. Pedig sok a probléma, pontosan ezért csatlakoztam a MOMSZ-hoz és lett belőlem szakszervezeti vezető” – mondja az érdekképviselet Győr-Moson-Sopron megyei irányítója.

 

Szerémi Gábornak MOMSZ-szal kapcsolatos első információknál is szimpatikus volt, hogy látta a valódi segítő szándékot. Szerinte az ingyenes segítségnyújtás rendkívül hasznos, és az, hogy Kusper Zsolt, az egyesület elnöke ezt ingyen vállalta, nagyon nemes dolog. Hozzáteszi, az egészségügy ráadásul speciális terület, amire külön felkészülés szükséges, ez is dicsérendő. Mint mondja, az egyesület tagjának lenni egyben közösségi élmény is, ez megkönnyíti az önkéntesmunkát.

Arra a kérdésünkre, hogy mit dolgozik a szolgálatnál, egy szóval felel: mindenes. Ez a szó szerinte tökéletesen fedi le, hogy mivel foglalkozik egy mentőtechnikus. Mentőápolóként kezdett, de átképezte magát. Pedig az eredeti végzettsége nem az egészségügyből való, ugyanis lótenyésztést tanult középiskolában.

 

„Nem csak a szakszervezetnek, minden mentődolgozónak keményebbnek kellene lennie és jobban ki kellene állnia magáért. Az utolsó tüntetésen, amit a fővárosban szerveztünk, az egész megyéből egyedül voltam. Ezen a hozzáálláson kellene változtatni, mert minél többen vagyunk, annál komolyabb eredményeket lehetne elérni” – hangsúlyozza Szerémi Gábor.

 

A remény hal meg utoljára

 

Azt is hozzáteszi gyorsan, hogy mintha talán kicsit éledeznének a Bajtársak, egyre többen kérdezgetik, hogyan lehetnének szakszervezeti tagok, és kezdenek is belépni. A közelmúlt stagnáló állapotához képest ez szerinte mindenképpen jó jel. Sokan azért léptek be annak idején a szakszervezetbe, hogy segítsék elérni a magasabb bért. Az alacsony fizetés továbbra is probléma és egyelőre a kockázati bérpótlékot sem sikerült kiharcolni, de a mindenes szerint még nincs veszve a remény ezzel kapcsolatban. A remény pedig akkor nem hal meg, ha minél többen csatlakoznak a szakszervezethez.

Amikor arról kérdezzük, melyik a legszebb élménye a szolgálatból, nem tud kiemelni egyet sem.

 

„Minden nap a legszebb, amikor ténylegesen segíteni tudsz egy embertársadon. Van azonban olyan rémes eset, aminek az emléke a mai napig kínoz, sokszor ébredek fel miatta éjszakánként. Pedig az idősebb Bajtársak mindig arra tanítottak, hogy csak munkaként fogjam fel a szolgálatot. Ez azonban nem olyan egyszerű” – mondja a mentőtechnikus.

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.