112

Hogyan hívhat mentőt?

Még mindig nem telepítetted az ÉletMentőt? Sürgősen pótold!

Egy hónapja működik az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), a Vodafone és a csehországi Medical Information Technologies közös fejlesztése, az ÉletMentő. Az okostelefonos alkalmazás már bizonyított, ezért mindenkinek azt javasoljuk, azonnal töltse le!

 

Ezért töltsd le azonnal az ÉletMentőt!

 

Majdnem pontosan egy hónapja töltheti le bárki ingyenesen az ÉletMentő nevű alkalmazást, ami azt tudja, amit ígér: megmenti az életedet. Mégis hogyan? A működése rendkívül egyszerű: egy hatalmas piros gombon a „Mentők” felirat olvasható, amin három másodpercig kell rajta tartanunk az ujjunkat, a téves riasztások elkerülése miatt hagytak ennyi időt.

Számos olyan élethelyzet adódhat, amikor nem tudunk telefonálni, vagy egész egyszerűen nem jut eszünkbe a 112, amit ilyenkor hívni kell. A mentődolgozók a telefonod műholdas adatai alapján tudni fogják hol tartózkodsz, még mielőtt kapcsolatba léptek. A három másodperc ugyanis egy híváskezdeményezésnek felel meg. A fejlesztők azokról sem feledkeztek meg, akik valamiért nem tudnak beszélni: őket különböző ikonok segítik, amikkel speciális üzeneteket küldhetnek a mentésirányítónak.

 

Az OMSZ, a Vodafone és a Medical Technologies közös projektje mindössze 33 megabyte méretű, pár perc alatt a mobilodra kerül, majd ugyanennyi ideig tart, amíg regisztrálod magad a rendszerbe. A telefonszámodat, az e-mail-címedet és TAJ számodat kell megadni, ha használni szeretnéd.

 

Extra funkciók, hatékony segítség

 

Számos hasznos dolgot állíthatunk be rajta, többek között a legközelebbi hozzátartozód nevét és telefonszámát. Ez ugye az a személy, akit akkor értesítenek, ha történik veled valami.

Ezen kívül beírhatod, hogy milyen gyógyszert szedsz, milyen allergiában szenvedsz, de azt is megadhatod, milyen idegen nyelveken beszélsz. A terhes nők minden adatot külön megadhatnak a várandóságukkal kapcsolatban.

Az ÉletMentőt nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában, Ausztriában és Csehországban is tudod használni. A hívás ingyenes, még mobiladattal sem kell érte fizetnünk. Ha nem elérhető a mobilnet, az applikáció akkor sms-t küld a diszpécsereknek.

 

A mentődolgozók sokat dicsérik azt a funkciót, amiben elsősegélynyújtási útmutatásokat kap a felhasználó. Megmutatja, mit kell tennünk, ha félrenyeléssel, áramütéssel, vagy éppen kihűléssel találkozunk. Az alkalmazás érthetően magyarázza el az újraélesztés technikáját, sőt még a közelben fellelhető kórházakról, gyógyszertárakról, defibrillátorokról is informál.  

 

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.