112

Hogyan hívhat mentőt?

Mentő életképek: a fotópályázat végeredménye

Mentés élesben, tragikus végeredmény, egy jól elkapott pillanat és elképesztően szoros közönségszavazás. A MOMSZ fotópályázatára annyi jó fénykép érkezett, hogy még különdíjas portré is született. 

 

Szoros verseny, remek fotók

 

Véget ért a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) fotópályázata, amelyre rengeteg fényképpel jelentkeztek a résztvevők. Pályázni bárki tudott a saját munkájával, ezzel pedig elismerte, hogy a beküldött fotók felett korlátlan felhasználási joggal rendelkezik, az nem sérti harmadik fél jogait, különösen nem a betegjogokat.

„A célunk az volt, hogy a mentők munkáját bemutató érdekes, megható, vidám vagy vicces fotók érkezzenek be hozzánk. Ezt sikerült elérnünk, nagyon hálásak vagyunk a rengeteg fényképért” – mondta a szakszervezet elnöke.

Kusper Zsolt hozzátette, a pályázattal szerették volna kicsit közelebb hozni az emberekhez a mentők munkáját, javítva ezzel a társadalmi megbecsültséget. Mint mondta, legfőbb céljuk minden esetben a Bajtársak helyzetének jobbá tétele.

A pályázatra közel 70 fotó érkezett, de nem mindegyik felelt meg a pályázat kiírásának, így összesen 48-ra lehetett szavazni a szövetség Facebook-oldalán egy lájkkal. A legtöbb voksot kapó kép közönségdíjban részesül, a zsűri pedig a három, általa legjobbnak ítélt fotóról állított fel sorrendet.

 

Végeredmény

 

Közönségdíj

 

A közönségdíjas az alábbi fotó lett, rendkívül szoros versenyben, összesen 2630 szavazattal. Alig több mint 100 vokssal előzött meg egy fényképet.

 

 

A zsűri által felállított sorrend pedig a következő:

 

1.helyezett:

 

 

2. helyezett:

 

 

3. helyezett:

 

 

A különdíjas:

 

Váltson e-számlára

 

„Az első helyezettben teljes volt az egyetértésünk. Egy jól elkapott és megkomponált fotóról van szó, ahol valódi mentést láthatunk. A témája és a kivitelezése miatt is megérdemli az első helyet, ugyanakkor sok más, értékes munka is érkezett. Csak gratulálni tudok a pályázóknak” – mondta Halász Nóra fotóriporter, a zsűri tagja.

 

A győzteseket a MOMSZ e-mailben értesíti, a díjakat pedig november 6-án adja át.

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.