112

Hogyan hívhat mentőt?

Mentő életképek: átadtuk a nyereményeket

Humoros, megható és akciódus fényképeket díjazott a zsűri és a közönség a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) fotópályázatán. A díjátadóval zárult le végleg a Mentő Életképek, az eseményt  november 6-án tartották a szakszervezet irodájában, Budapesten.

 

Közel 100 fotó érkezett a MOMSZ Mentő Életképek című pályázatára, ami fel is adta a leckét a zsűrinek. Végül Cserna Szandra, „Együtt egy közös cél érdekében” című fényképét rangsorolták az első helyre. A fotós, aki szintén az egészségügyben dolgozik, összesen három munkájával jelentkezett, egy éles helyzetet mutatott be, amikor mentők és tűzoltók csapatmunkában segítenek egy betegnek.

Együtt egy közös cél érdekében Fotó: Cserna Szandra

 

„Szerettük volna, ha a mentődolgozók napi munkáját kicsit közelebb hozzuk az emberekhez. Az ő életüket bemutató alkotásokat vártunk. Ezt sikerült elérnünk, reméljük, hogy javul egy kicsit a társadalmi megbecsültségük, több emberhez eljut, hogy mivel szembesülnek a Bajtársak a nap, mint nap. Hálásak vagyunk a rengeteg fényképért” – mondta a zsűri és a szakszervezet elnöke, Kusper Zsolt az esemény november 6-i díjátadóján, Budapesten.

 

Cserna Szandra és Kusper Zsolt Fotó: MOMSZ

 

A második hely Boros Károlyné „Team munka” című fotójáé, amin egy Bajtárs hegesztés közben látható. Az alkotótól megtudtuk, szerette volna megmutatni, mennyi mindennel kell foglalkoznia egy mentődolgozónak ahhoz, hogy a napi munkáját is el tudja végezni.

 

Team munka Fotó: Boros Károlyné

 

A harmadik helyen pedig Szmolnik Zoltán, Pacsi című fényképe végzett. A mentőgépkocsi-vezetőként dolgozó férfi elmondta, az állomásukon minden nap így köszönik egymást a Bajtársak, szerette volna, ha ezt a gesztust mások is láthatják.

Pacsi Fotó: Szmolnik Zoltán

 

 

A közönségdíjat, azaz a MOMSZ Facebook-oldalán a legtöbb lájkot Dolányi Gábor, „Kis helyen is elfér a segítség” című fényképe kapta. A fotón egyszerre látható egy mentőautó, egy mentőhelikopter és egy rendőrautó.

 

Kis helyen is elfér a segítség Fotó: Dolányi Gábor

 

A közönségdíjas szoros versenyben, összesen 2630 szavazattal végzett az első helyen, alig több mint 100 vokssal előzte meg az utána következőt.

A szintén gépkocsivezetőként dolgozó Bajtárs kapta a zsűri különdíját is, a Várakozás a betegre című alkotásával. Ezen a képen egy kollégáját örökítette meg, aki egy stégen üldögélve várakozik a hajnali órákban.  

 

Várakozás a betegre Fotó: Dolányi Gábor

 

 

 

Kusper Zsolt hozzátette, hagyományt szeretnének teremteni a pályázattal, a díjazott fényképekből pedig 2020-as naptárt készített a MOMSZ.

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.