112

Hogyan hívhat mentőt?

Hírek

 • tillinger-peter-bajtarsbol-tanar-ur

  Tillinger Péter: Bajtársból Tanár úr

  A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke azért vett részt a szakszervezet megalapításában, mert szeretett volna tenni valamit az egészségügy javításáért. Tillinger Péter azóta már az oktatásért tesz meg mindent iskolaigazgatóként.

 • 51-eletmento-dolog-amire-figyelj-hogy-boldoguljon-a-mento

  5+1 fontos dolog, amire figyelj, hogy boldoguljon a mentő

  A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) a Bajtársak segítségével szedte össze, milyen fontos dolgokra figyeljen az, aki mentőt hív, vagy rohamkocsival, Bajtárssal találkozik. Sorozatunk első része következik, még várjuk a véleményeket, egyedi eseteket, amik mindenki számára tanulságként szolgálhatnak.

 • uj-nyilvanos-kollektiv-szerzodest-visz-a-mentoszolgalat-ele-a-momsz

  Új, nyilvános kollektív szerződést visz a mentőszolgálat elé a MOMSZ

  Miután decemberben a Kúria megszüntette a korábbi, OMSZ és MÖSZ között létrejött érvénytelen kollektív szerződést, a másik szakszervezet, MOMSZ új megállapodáson dolgozik, méghozzá nyilvánosan. Kusper Zsolt elnök közben arra kéri a Bajtársakat, hogy 2020-ban minden eddiginél többet tegyenek a közös célok érdekében, hiszen a jövőjük és megélhetésük a saját kezükben van.

 • a-mindenes-aki-az-osszefogasban-hisz

  A mindenes, aki az összefogásban hisz

  Szerémi Gábor lótenyésztőből lett mentőtechnikus, a megalapítása óta tagja a MOMSZ-nak. A szakszervezet Győr-Moson-Sopron megyei vezetője szerint a tömegben van az erő, hiányolja a Bajtársak lelkesedését, bár úgy vette észre, mintha kicsit többen érdeklődnének a tagság iránt. 

 • a-szakapolo-aki-segiti-a-mentoallomast-is

  A szakápoló, aki segíti a mentőállomást is

  A bérek rendezése, a munkaruha és a kockázati pótlék kérdése. Szász Tamás, a MOMSZ Baranya megyei vezetője szerint mindezek mellett arra is megoldást kellene találni, hogy a mentőállomások meghibásodásait ne a saját kezükkel kelljen kijavítania a Bajtársaknak.

 • karacsonyi-koszonto

  Karácsonyi köszöntő

  Ismét eltelt egy év. Rengeteg munkával, sok nehézséggel és elképesztő mennyiségű mentési feladattal. Készülünk a karácsonyra, és az újév közeledtével visszanézünk az elmúlt tizenkét hónapra

 • ime-a-jovo-evi-momsz-os-kedvezmenyek-a-praktikernel

  Íme, a jövő évi MOMSZ-os kedvezmények a Praktikernél

  Minden MOMSZ-os Bajtársunknak van lehetősége kedvezményesen vásárolni 2020-ban is a barkácsáruházban.   

 • dontott-a-kuria-ervenytelen-az-omsz-es-mosz-kollektiv-szerzodese

  Döntött a Kúria: érvénytelen az OMSZ és MÖSZ kollektív szerződése

  A Kúria a Magyarország Mentődolgozók Szövetségének adott igazat, azaz a 2016. decemberében az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és annak a házi szakszervezete, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) által jogellenesen megkötött kollektív szerződés végérvényesen hatályon kívül marad.

 • mar-megint-csusztatott-az-omsz-a-kollektiv-szerzodesrol

  Már megint csúsztatott az OMSZ a kollektív szerződésről

  Egészen furcsa hírlevelet kaptunk az Országos Mentőszolgálattól (OMSZ) kedden. Ebben a munkáltató azt állítja, hogy szakszervezetünk szándékosan pénzt akart elvonni a mentődolgozó Bajtársaktól, de ez természetesen nem igaz.

   

 • mento-eletkepek-atadtuk-a-nyeremenyeket

  Mentő életképek: átadtuk a nyereményeket

  Humoros, megható és akciódus fényképeket díjazott a zsűri és a közönség a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) fotópályázatán. A díjátadóval zárult le végleg Mentő Életképek, az eseményt  november 6-án tartották a szakszervezet irodájában, Budapesten.

 • mindig-mindenkire-szukseg-van

  „Mindig mindenkire szükség van”

  Egy újraélesztett ember köszönőlevele a legszebb emléke Fiderman Tamásnak a mentőszolgálatnál töltött közel 30 évéből. A MOMSZ Komárom-Esztergom megyei vezetője azt mondja, sok Bajtárs sajnos nem mer kockázatot vállalni, ezért nem csatlakozik a szakszervezethez. 

 • mit-vigyunk-az-omsz-ele

  Mit vigyünk az OMSZ elé?

  Találkozni szeretnénk a munkáltatóval, számon kérni az eddigieket, utat mutatni a továbbiaknak. Miért? Mert nincs megfelelő munkaruha, nincs életpályamodell és kollektív szerződés, elmarad az anyagi és társadalmi megbecsültség. De mi hiányzik még? A választ most a Bajtársaktól várjuk!

Hogyan csatlakozhatsz?

 • 1

  Kérelem letöltése

  A MOMSZ-ba való belépéshez töltsd le a Dokumentumtárból a tagfelvételhez és a tagdíjfizetéshez rendszeresített nyomtatványt.

  arrow
 • 2

  Kérelem kitöltése

  Kérjük, töltsd ki a letöltött Tagfelvételi kérelem és a munkáltató általi tagdíjfizetéshez a Megbízás tagdíj levonásra nyomtatványokat.

  arrow
 • 3

  Kérelem beküldése

  Az olvashatóan kitöltött, dátummal és aláírással ellátott belépési nyilatkozatokat juttasd el a MOMSZ postacímére:
  1044 Budapest IV.,
  Fiumei út 18/A. Fszt.2.

  arrow
 • 4

  Tagfelvétel visszaigazolása

  A csatlakozási dokumentumok benyújtását követően MOMSZ tagjává történő megválasztásod 15 napon belül e-mailben visszaigazoljuk.